Bruk av Facebook i skole og jobb?

Ei venninne av meg, Karoline Hernar, har skrevet en sak om bruk av Facebook i skoletiden og den var i dagens midtside i Aftenposten. En Spot on og interessant sak. Les den HER eller trykk på bildet nedenfor.
Personlig så bruker jeg Facebook mye i jobben min faktisk. Den gjør jobben min mye lettere, ved å kunne kommunisere med privatpersoner, blogglesere, sammarbeidspartnere og kunder veldig lett. Man ser alt av hva som skjer og man kan få ut sine busksap og jeg legger også ut nye bilder og jobber jeg har gjort der for å se reaksjoner. Men jeg er og klar over at Facebook kan være veldig distraherende hvis man har en jobb som ikke involverer den type 'reklamering' eller kommunisering. Eller f.eks ved studier.
I begynnelsen av min lille karriere så la jeg til og godtok pretty much alle som ville bli min venn på Face, for å få ut navnet mitt og gjøre sånn at folk kjente meg igjen i bransjen min, men nå har jeg blitt mer selektiv og også slettet en del folk som jeg ikke følte det var så nødvendig å ha der. Merker også at det er mange som legger deg til bare for å snoke, som ikke kjenner deg. Men who can blame them. Jeg elsker å snoke selv jeg. Det er ikke alle jeg snakker med selv, noen er jeg bare nysgjerrig på så da må jeg forstå at andre og er det. Jeg har også ca 20 stk på blokkeringslista mi for jeg er ikke interessert i å bruke Facebook som såkalt sjekking. Jeg har ført opp networking på min info and networking it is. Tror det er viktig å være klar på hva du ønsker der og hva du ikke ønsker, ellers får man mange plagende sleezebags og det orker man jo ikke i lengden. Man prøver å være hyggelig mot alle men av og til passer det greit at det finnes en BLOCK knapp. Den kan også brukes på masete kjerringer ;)

rinomartinsenog1153753a

Bruker du Facebook aktivt i skole og/eller jobb eller synes du det er mest distraherende?


Ja det gjør jeg :)

Skrevet av: Christine

02.des.2009 10:30

Jeg er helt enig med deg, noen ganger er det passende aa bruke facebook i jobbsammenheng, men de fleste gangene passer det seg ikke.

Skrevet av: Chalten

02.des.2009 10:57

På jobben bruker jeg facebook titt og ofte, enten for å spørre venner om vi har noen lekser, eller bare for å snakke.. På skolen brukte vi facebook også, men nå har de stengt det og det er upraktisk fordi jeg går medie og vi har nå fått en oppgave der vi skal spre ett budskap ved hjelp av sosiale medier.. Der vi bruker facebook! Vi får da ikke gjort det i timene, bare etter skoletid og det er leit siden vi jobber med prosjektet i timene! Så personlig synes jeg det er greit å koble av med det en gang i blandt!

Skrevet av: Elisabeth

02.des.2009 16:46

Er på facebook i frimenuttene og sånnt :)

Skrevet av: Sandra Helen - livet som sanger ♡

02.des.2009 16:48

Facebook er veldig distraherende på skolen syntes jeg..

Skrevet av: Kamilla Haaland

02.des.2009 20:21

Så moro at du linket artikkelen og tok opp temaet du også snuppa! Jeg vet selv at jeg bruker facebook altfor mye i skoletiden og jeg er fullt klar over at det er distraherende for mange. Veldig lett å spore av i jobb og skoletiden, men facebook kan jo ogå brukes på en bra måte!

Skrevet av: Karoline

03.des.2009 03:30

jeg bruker facebook aktivt på skolen. Men med måte, altså når det ikke er spesielt mye å gjøre. Så for ikke å stirre ut i luften, liker jeg å oppdatere meg litt :)

Skrevet av: Kristina

03.des.2009 07:00

Helt klart upassende til tider. Prøver å beherske meg, men noen ganger er det så mye bedre å bare koble av med Facebook istede for å gjøre alt det andre jeg burde ha gjort på skolen. Men tror også at det har noe med hvordan folk som sitter på facebook til enhver tid. Hvis det er personer jeg ikke snakker med ofte gidder jeg ikke å sitte det - da er det bedre å gjøre det jeg egentlig burde gjøre:) Spørs alltid på sammenhengen man sitter i :)

Skrevet av: Marthe Børseth

03.des.2009 19:43

Utroligt fin blogg til ei skam pen jente :)

men uansett. Så er jeg på facebook på skolen hele tiden, lærerene sier det er opp til oss og få en bra utdannelse. Men jeg er både på facebook imens jeg hører på en lærer som snakker. intresserer temaet læreren snakker om, så er jeg på facebook samtidig som jeg klarer og høre utroligt bra etter. Men er det uinressangt, så Orker jeg ikke høre etter.

så det er både og . Men klarer ikke holde meg unna pcen når vi får lov og ha pcene oppe :)

hadde vært kjekt om du besøkte Bloggen min, Og kommenterer en eller flere :-)

Skrevet av: StavangerJenta

03.des.2009 21:04

DISTRAHERENDE. JEG HATER AT FACEBOOK BLE OPPFUNNET.

Skrevet av: Mari

03.des.2009 23:39