FESTIVAL MAKE-UPNå som det er festivaler over hele linja så tenkte jeg at jeg skulle bruke make-up artist utdannelsen min fornuftig og legge ut en liten sminkeguide til dere som måtte være interessert i det. Det er jo ikke noe særlig og drasse med seg OG klasse på seg en haug med sminke når man skal sitte ute i sola hele dagen, men man vil gjerne se litt normal og litt fresh ut allikevel og den skal helst vare natta ut.

I mitt søk på å finne den perfekte festival-looken så fant jeg en liten sminkepung som jeg fint kunne få plass til i håndbagasjen på flyet og i veska på festivalen om jeg følte for det. Denne fylte jeg opp med noen få essensielle produkter, for på festival synes jeg absolutt at less is more.
  • Jeg begynner med Glo Minerals pressed base powder i fargen golden medium. Denne legger jeg 2 ganger på ansiktet ved å la mineralene trekke inn i huden først for deretter og påføre på nytt for et mer dekkende resultat. Dette er ikke nødvendig om du har ca perfect skin.
  • Legger så en shimmer blush fra Nilens Jord i fargen 702 på eplekinnene (altså: du smiler og legger blush'en der det 'boller' seg mest på kinnene for et friskt resultat. Dra også denne litt oppover/utover, men ikke fult så kraftig som på eplekinnene). Denne inneholder perlemor og gir et friskt og highlight'ende resultat.
  • Påfør både foundation (eller du kan bruke svampen som følger med) og rouge med Kabuki brush fra Nilens Jord. Nilens Jord produktene er parabenfrie og parfymefrie og er et nytt Dansk merke.
Disse produktene finner du på MakeStyle.

  • Jeg har alltid med meg Elizabeth Arden's 8 hour cream uansett hvor jeg er og jeg bruker den til alt: lepper, samle bryn, shimmer på øyelokk eller kinn og neglebånd.
  • Jeg bruker våt eyeliner og brynsblyant fra H&M. Disse føler jeg at jeg kan kjøpe billig ettersom spesielt våtlineren er en veldig forbruksvare og jeg har ca 5 av den samme. Til daglig former jeg brynene med bryn-skygge og kost fra MAC men det er så unødvendig og drasse på, på en festival.
  • Mascaraen jeg bruker for tiden er fra Isadora Black Rose Flashy Curl. Kan kjøpes på H&M. Jeg liker å prøve forskjellige mascaraer og har ingen favoritt. Så lenge den er veldig sort og har en bra kost så funker det. Denne har en bøyd kost, noe som passer mine vipper bra.
Jeg bruker ikke mye penger på mascaraer i og med at jeg bytter dem ofte. Da bruker jeg heller litt ekstra på kremer og foundations til huden.

  • Til slutt tar jeg på en Aloe Vera lipbalm med jojoba. Den både lukter og smaker heavenly.

Resultatet blir ikke for mye - ganske naturlig men dog ikke helt make-up free, for det er fremdeles party man skal på, om enn noe litt mer nedtonet.
Mer synes jeg ikke man trenger på festival og man vil jo helst pakke med seg minst mulig - uten å la ALT være igjen hjemme :)takk for gode tips. ikke alltid like lett å vite hvor 'mye' sminke man skal klæsje på nå i sommer

Skrevet av:

23.jun.2010 12:15

så FIN du er. jeg synes også det er finest med lite sminke. mest naturlig :)

Skrevet av: Marie Antonsen

23.jun.2010 12:16

jeg så innlegget ditt som en av de anbefalte sakene på femelle.no idag. just so you know!

Skrevet av: Katrine

23.jun.2010 15:03

Jeg så deg i Oslo på Aker Brygge på Lekteren i helga. Synd for meg at jeg er sjenert og ikke turte å komme bort. men du er kanskje ei av de som synes at det er søtt ;) hadde du det koselig med venninna di?

Skrevet av: Fredrik S...

23.jun.2010 15:31

eight hour cream går jeg ALDRI uten. den er jo simply fantastisk. hva synes du om håndkremen og lipbalmen i eight hour serien?

Skrevet av: Anne-Lise

23.jun.2010 18:03

Fin sminke det. Men ville ikke kalt det naturlig? Festivalsminke er for de fleste maskara og kanskje litt solpudder :)

Skrevet av: Hilde

23.jun.2010 18:11

Hilde: nei det kan godt være noen mener den ikke er helt naturlig, og detg er jo klart den ikke er heller. noe sminke må man jo ha. er vel ingen som går 'nakne' på festivaler hvor man skal treffe mange folk?

'naturlig sminke mener jeg er sminke hvor det ser ut som man ikke har mye på, og i naturlige toner :)

Skrevet av: Christine Lövendahl

23.jun.2010 18:21

må snart skaffe meg 8 our cream:) Hørt mye fint om den

Skrevet av: kristin hoyesen

25.jun.2010 08:50

kristin hoyesen: ja den funker til ALT! jeg har ca 3 tuber hjemme for jeg er redd for å gå tom :)

Skrevet av: Christine Lövendahl

25.jun.2010 19:11

Har du vært på festival?

Skrevet av: Minnie

26.jun.2010 02:36

Minnie:ja i england. awesome :)

Skrevet av: Christine Lövendahl

26.jun.2010 02:54

altså, det som virkelig er best å ha med på festival er vannfast mascara, foundation med spf og lipsyl.

Skrevet av: Luna

26.jun.2010 04:12

Luna: jeg for min del hater vannfast maskara. lipsyl er undervurdert, enig med deg i det :)

Skrevet av: Christine Lövendahl

26.jun.2010 04:51