ETERISKE OLJER


Gode Gud dette er tidlig!! Grytidlig!
Jeg leker mamma for lille Adrian. Kid'en til venninna mi Lene som er 2-ish og full av liv. Vi koser oss med frokost, bleieskift (ja det fikk jeg til, asså!!) Fiffy på TV, KAFFE (and lots of it...) og et sånn der SLÅ-MUSIKKINSTRUMENT!!! Luuuurer på om jeg skal ta det fra han, any second now...!
Men alt i alt så er det jo ganske koselig og jeg kommer meg jo opp på en vanvittig normal tid. Men jeg må si at jeg er glad jeg bare låner. Kjenner ingen klirring i eggstokkene enda ;)

Anyhow...

Jeg har begynt å interessere meg for eteriske oljer i det siste. På hudpleieskolen jeg gikk på hadde vi kurs i nettop dette.
Hun som underviste var i 50 årene og hadde brukt oljer i hudpleien sin og til alt annet hele livet sitt og hun så fantastisk ut.
Nå kan det hende at det ikke bare er dette som gjorde henne ren og stram i maska men jeg tror ikke det kan skade å tilsette noen
oljer i f.eks dag og nattkremen, bodylotionen,massasjeoljen, badekaret, shampoen eller ansiktsprayen. Ett godt tips er å også helle et par dråper
i en lufttørker eller en aromalampe.


Oljene kan kjøpes ferdigblandet både i parfymerier og helsebutikker. Man kan også kjøpe enkle oljer og blande din egen olje sammen
med en vegetabilsk olje, som mandel-, sesam- eller tistelolje.Er du allergisk mot nøtter må du selvfølgelig ikke bruke mandelolje!

Jeg fulgte nøie med på aromaterapikurset og kan forklare litt om hva eteriske oljer egentlig er for noe. De fleste har hørt om det,
men de færreste vet hva de består av.
Eteriske oljer er en aromatisk, duftende væske som blir laget av ulike planter. Når man blander en olje selv er det viktig og følge
doseringsanvisningene som du får med når du kjøper oljene.
Har ikke butikken det så anbefaler jeg å gå til en mer seriøs butikk for det SKAL de ha om de selger eteriske oljer.
Oljen etterlater heller ingen flekker. Den er UTROLIG konsentrert, og olje som ikke er tynnet ut bør du aldri bruke alene, direkte på huden.
Unngå også kontakt med øynene.
Ha alltid oljen på en mørk glassflaske, i et svalt rom (ikke badet!). Oljene er også lett antennelige så gjerne ha dem i kjøleskapet.
De forskjellige oljene har forskjellige egenskaper. Det finnes vanvittig mange oljer, men dette er de viktigste:


Lavendelolje:
Beroliggende. Perfekt i massasjeolje.Er også god mot hodepine. Legg en (!!!) dråpe rett på pannen eller inhaler fra et lommetørkle/klut.

Eukalyptusolje:
Oppkvikkende.Lindrer også verk og stive muskler. Den er slimløsende og hjelper derfor mot forkjølelse. Drypp noen dråper i et dampbad.

Ylang Ylangolje:
Afrodisiak. Varmer sjelen og er god å ty til ved irritasjon, nedstemthet og stress. Oljen virker regulerende på talgproduksjonen i huden og
passer til en blandingshud.

Peppermynteolje:
Hjelper på konsentrasjonen og å tenke klart. Den er kjølende. Gni et par dråper i tinningene ved hodepine.
Blir du lett reisesyk/bilsyk kan du lukte på denne oljen. Den kan irritere huden så aldri overdoser. Aldri ha peppermynteolje i badevannet.

Bergamottolje:
Hjelper på nedstemthet. På grå dager funker den som en kunstig sol. Passer godt på acneproblemer og fet hud. Men ikke bruk den på stranda,
syden eller i solarium for den kan da gi hudflekker ved for mye sollys.

Sitrongressolje:
Øker sirkuluasjonen i musklene. God mot muskelsmerter. Passer bra til en fet, uren og trett hud. Hell litt olje i en aromalampe så holder
du også myggen på avstand på sommerkvelder.

Grapefruktolje:
Hjelper på en dårlig selvtillitt sies det. Bra mot cellulitter og hjelper på hårveksten. Ha denne i en hjemmelaget eller tilsett den i en kjøpt, hårkur.
Bruk heller ikke denne i direkte sollys.

Geraniumolje:
Brukes ved humørsvingninger da den er harmoniserende og oppløftende. Regulerer hudens talgproduksjon og passer til alle hudtyper.

Mandarinolje:
Styrker huden. Hjelper deg også til å tenke positivt. Bland noen dråper mandarinolje, sammen med lavendelolje og vann i en sprayflaske og spray i soverommet.


Sv; tusen takk :)

aww, hørtes deilig ut med slike oljer! sitter liksom på skolen, og hadde ikke takket nei til å komme hjem til slike oljer nå, hoho.

Skrevet av: ♥ MISS KIKI

07.sep.2010 08:29

det så herlig ut!!

Skrevet av: Silje Helen

07.sep.2010 09:04

Takk det samme, søte deg :) Tusen takk for kommentarer den siste tiden, det betyr mye<3

Skrevet av: - Rebekka<3-

07.sep.2010 10:22

Jeg har også stor tro på dette. Brukte en hudpleiesere før (Decleor) som baserte seg på dette - og å smøre oljer i ansiktet som luktet helt himmelsk var bare... ja himmelsk! Og gjorde underverker for huden! Elsker å prøve litt forskjellige produkter - er jo så mye arti som finnes der ute! :)

Ha en nydelig dag skjønne du! Så håper jeg at B12 virkelig gjorde susen for deg! :)

Stor klem :)

Skrevet av: Monique

07.sep.2010 11:13

Sv; Rose Hathaway er hovedpersonen i yndlingsserien min Vampire Academy,, ;)

Skrevet av:

07.sep.2010 11:40

Aha, så spennende! Kanskje jeg skal kjøpe meg noen oljer da. Takk for inspirerende innlegg:)

Skrevet av: randrea

07.sep.2010 15:15

Sv; jaa! Syns det er så slitsomt :o når jeg endeli har ordentlig døgnrytme, så ødelegger jeg den nokså fort igjen :P

Skrevet av: R o n j a &#9829;

07.sep.2010 15:17

SV: tusen takk for kommentaren:) ha en fin dag:)

Skrevet av: MARIKA

07.sep.2010 15:28

Anonym: cooool. er det enda en vampyr serie???? I <3 vampires!!!

Skrevet av: Christine Lövendahl

07.sep.2010 15:30

tusen takk jeg digger de, skoene er fra primark til dere som lurte på det :))

Skrevet av: Life of Nikky

07.sep.2010 15:47

Life of Nikky: åå? ja de var råkule. har de noen nettside de? :)

Skrevet av: Christine Lövendahl

07.sep.2010 16:00

Jøss, høres jo nesten for godt til å være sant ut! Tar du virkelig bare en dråpe (eller mer) i vanlige produkter man bruker, så funker det? Tror jeg må prøve dette! :)

Skrevet av: Kristine Fjellestad

09.sep.2010 05:30