BLOGGERE BLIR KJØPT OG BETALT AV PARTIENE


Som dere sikkert har fått med dere så har det altså da vært valg i Sverige her forleden. Dette har til og med påvirket den svenske bloggverdenen i aller høyeste grad.

foto: Aftonbladet

For de som ikke har fått det med seg, er storyen som følger:

Aftonbladet-journalist Alex Schulman anklager det svenske partiet Moderaterna for å ha betalt flere store bloggere for å stå fram som deres ambassadører under vaget i sverige.

Schulman skriver:
"Plötsligt händer något bland de unga svenska modebloggartjejerna. Både här och var dyker det plötsligt upp inlägg om moderaterna. Det är förvånande med tanke på det övriga innehållet i de här bloggarna ? urhärliga söndagsbruncher med ?mina grymma tjejkompisar?, sammanfattningar av den sjukt grymma utekvällen i går, lyckan över inköpet av ett par nya jeans som bara är såå snygga. De jämför blusar och bakfyllor, ojar sig i dåligt samvete för att de missade gymtiden med den personlige tränaren, lider kval för att de trots sträng diet satte i sig den där Ben&Jerry-glassen alldeles nyss.
Mitt i detta gegg av superbanaliteter dyker det alltså plötsligt upp inlägg om Moderaterna. Det är verkligen blixt från stålblå himmel. Över en natt har dessa modebloggare inte bara blivit politiskt medvetna ? de brinner intensivt för moderaternas politik."

Hmm.. ja, plutselig over natten er alle bloggprinsessene i sverige übergira på sveriges og da spesielt Moderaterna sin politikk og har enda mer plutselig et sterkt ønske om å formidle dette til sine lesere...

Dette blir det liv av

En etter en av bloggerne langer tilbake mot Sculman. Først ute er  Anna Hibbs, som først innrømmer at hun SELVFØLGELIG tar betaling for alle jobber hun gjør. "This life don't come for free", uttaler hun. Noe hun senere tar tilbake, siden dette er noe som slår kraftig tilbake på Moderaterna og markedsføringsloven under valgkampen. Hmmm... Mystifique..

Blogger Michaela Forni slår også tilbake mot Schulmans artikkel både en og to ganger.
Det har også Dasha Girine gjort. Oooog Petra Tungården. Disse har alle blitt anklaget for å ta imot betaling fra Moderaterna for å promotere for dem under valget, og det vil jeg nå si at de virkelig fikk gjort. Spesielt siden Schulmans artikkel kom ut dagen før valget. Mon tro om han også er kjøpt og betalt av.. kanskje.. Sosialdemokraterna??

foto: Blondinbella
Petra Tungården med "Moderaterna" tattis....

Hva mener dere om saken? Er det greit at til og med staten driver og kjøper meningene til bloggerne?


Christine Lövendahl:

nei har blogget en stund men hatt mange lange pauser osv :P

takk for det :D

Skrevet av: THERESE FIASCO

23.sep.2010 13:10

Skjønner ikke at folk kan bli så glad i penger at de vil dumme seg sånn ut. Det er helt greit å ta betalt for å gjøre en jobb, men det er ikke greit å selge meningene sine!

Skrevet av: Heidi Øksendal

23.sep.2010 13:14

Det er jo sykt! Skulle aldri trodd blogg skulle bli så stort! ,-o

Skrevet av: Madina

23.sep.2010 13:35

Jeg syns ærlig talt at det er helt ufattelig tåpelig hva folk gjør for penger!

Skrevet av: Tone

23.sep.2010 16:17

Sykt!

Skrevet av: Cosmo King

23.sep.2010 16:38

haha jeg vet smoothie er kjempe godt, smoothie love! :D

Skrevet av: Life of Nikky

23.sep.2010 17:03

Tone: ja jeg vet at bloggere blir kjøpt til mye men til en sånn landsomfattende avgjørelse er det ganske drøyt!

Skrevet av: Christine Lövendahl

23.sep.2010 17:24

Mongo! Begynte å tenke Anna Anka jeg nå.. At det går ann! Folk stoler jo faktisk mye på det de leser hos andre bloggere, spesielt de store.

Skrevet av: ★MK★

23.sep.2010 19:26

Åh, herregud, patetisk!

Men det spiller jo egentlig en pent liten rolle om de benekter ryktene eller ikke. De MÅ jo benekte dem siden det strider mot markedsføringsloven...

Skrevet av: Eline

23.sep.2010 21:55