Ey! Mullah!!


Jeg kom over en vanvittig bra skrevet artikkel i natt når jeg satt oppe og forbannet meg over alle kaffekoppene jeg hadde drukket som holdt meg våken til the early hours. Det er når man leser sånne ting som dette at man ikke synes at alt som heter kosthold og diett  og trening og sånn, som opptar meg for tida, ikke er så viktig i det store og det hele (det er så sant, så sant, men jeg gir meg ikke av den grunn.. nå går det jo sport i det. hohohoho.. tog du 'an?)

Men jeg vil bare si til forfatteren av denne artikkelen som har gått som en farsott over hele Norges facebook de siste to dagene, at.. Where can I sign? For dette er som jeg skulle sagt det sjøl, bare uten så mange skriveleifer og med saklighet. Liker spesielt det at han kun snakker om/til Mullah Krekar som vi alle VET at fortjener det, og ikke drar alle muslimer over en kam!!
Ganske enkelt et politisk innlegg av denne rosabloggeren.. Ja jeg gidder ikke begynne på greia om at vi råååsabloggere også kan klare å mene noe om viktige ting for.. nei.. lipgloss er og blir viktigst! No doubt.

Men dette er bloody well, verdt en lesing og et høyt rop hipp, hipp hurra allikevel.

 

 

"Kjære Mullah!

By Svein Brændjord

 

Jeg tenkte å skrive noen ord til deg om hvorfor så mange av oss vil ha deg ut av landet vårt. Urimelig, syns du kanskje. Men ta innover deg et par ting før du dømmer oss. Du er for det første kjeppjagd ut av flere land, og enda flere vil ikke ta deg i mot i det hele tatt. Ta Holland, f eks. Et land som går for å være det mest liberale kanskje i verden hva flyt av varer, mennesker og tjenester angår. For ikke å snakke om USA, hvor du stilles for retten den dagen du setter din fot der. Du er ettersøkt for terrorisme over hele verden. Men vi har invitert deg hit til oss for å gi deg den beskyttelsen du neppe hadde tenkt til å gi ofrene for den terrorismen du er tiltalt for.

I Norge er vi tolerante. Vi har tatt deg imot når ingen andre gjorde det, gitt deg beskyttelse, et hjem og et nytt liv. Vi har bygget moskeer til deg og dine trosfeller for våre skattepenger, midt i vår egen hovedstad, selv om dette tilhører for oss en fremmed tro, har vi gjort det. Flerfoldige ganger. I Oslo er Mohammed det mest brukte fornavnet på gutter født i 2009. I Norges hovedstad!

Norge og nordmenn har som du vet mange hundre års historie og tradisjon å bygge på. En kulturarv vi er stolte av og gjerne vil holde på, både av respekt for våre forfedre, og ikke minst kommende generasjoner. Det ser du ikke minst på 17 mai. Dette er altså ikke rasisme, ei heller patriotisme med negativt fortegn. Dette er kjærlighet til landet sitt, hverken mer eller mindre.

Jeg skal ikke påberope meg å kjenne deg som person. jeg vet at du er far, og sikkert på mange måter en god mann, hva vet jeg.

Men;

Du sitter i stua mi, Mulla!! Jeg har sagt ja til å slippe deg inn! Og du pisser på min stolthet, skjønner du ikke det? Du rasper i min nasjonalfølelse, røsker meg i sjelen og fucker opp selve livsnerven min. Når du sitter på tv og hånflirer mot oss som bare har gjort deg godt - som de eneste i verden, faktisk. Og du latterliggjør oss som vil ha likhet for loven enten du er forfulgt eller ikke, svensk eller iransk, arbeidsmaur eller arbeidsledig. For meg spiller det ingen rolle om du er fra Island eller India. Jeg driter i ditt fødested. Men du har for faan å oppføre deg i andres stue?!! Det kalles normal folkeskikk, og har ingen religiøse, rasistiske eller andre betingelser. Her har du mye å lære.

"gjør mot andre som du vil at andre skal gjøre mot deg". Norsk barnelærdom.

Så la oss snu litt på det: Jeg er ettersøkt over hele verden, får asyl ene og alene i Irak og krever en protestantisk, katolsk eller ortodoks kirke bygget midt i Bagdad. For dine penger. Ola eller Hans er det mest brukte guttenavnet, og vi krever fri sex for våre jenter, som mange av dere krever burka, omskjæring og gud vet hva for deres jenter. Og jeg skal selvfølgelig takke dere ved å spytte på stoltheten deres, slenge skit om religionen din og fullstendig fnyse av rettsystemet, historien og sjelen til ditt land. Alt skal du betale for med dine skattepenger. På toppen av dette skal jeg avvise enhver anklage som rasistisk tull og hånflire deg opp i trynet hver gang jeg er på tv.

Jeg hadde vært steinet første dag jeg hadde kommet, Mulla. Til offentlig spott og spe. I ditt land straffes man med din bibel som domstol for å så vidt snakke om andre religioner, det finnes mange nok eksempler på dette. For ikke å snakke om kvinnesyn. Vet du hva? Hvis hele Oslos kvinnelige befolkning har lyst på en dag hvor alle går toppløse, om to homofile leier lanke på Grønland, sågar står og grisekliner, eller om vi tillater abort - du har å respektere det! Sånn er det i stua mi, Mulla. Liker du det ikke, så pell deg til helvete hjem igjen. Og igjen, den totale mangel på ydmykhet, din latterligjøring av oss og ikke minst, din nedlatende holdning for oss gjør meg voldsomt provosert. Voldsomt. Du er vel det eneste mennesket i Norge som omtrent får frem infarktet hos meg.

Det er blitt sånn nå at veldig mange av oss har gjort dette til en fanesak, en prinsipiell sak søm skjærer oss i sjelen hver jævla gang vi leser om dette. Er alt bare oppspinn, Krekar? Absolutt alle beskyldningene? Hele verden tar feil og du har rett?

Poenget er at du er avvist i alle andre land enn Norge. Da har du å vise et biiiiiittelite snev av respekt for oss tilbake, forstår du ikke det?

Slutt å piss på folk som ikke har gjort deg annet enn godt, der alle andre har stengt døra for deg. For det er faktisk det du gjør. Oppfør deg som en lovlydig borger akkurat som flesteparten av alle andre fra ditt land gjør, og gjør det med en viss ydmykhet overfor folket og landet som har tatt deg i mot!

Ydmykhet!! Respekt!! Lovlydighet!! Takknemlighet!!

Gjør det, og du er velkommen i stua mi. Fortsett som nå og pell deg til helvete ut av landet mitt. på et tiendels fluefittehårs nanosekund.

(dvs med en gang, om det skulle levne noen særlig tvil)"


WORD...!


Haha, ja faktisk så har jeg skikkelig sansen for den der. Han får jo sagt akkurat det vi føler! :D Og det er som han sier, det har ingenting med rasisme å gjøre, dette går på et enkelt individ, Mullah som person. HEAR HEAR! Go Brændjord!

Skrevet av: Anette

29.sep.2010 05:28

Forresten synes jeg du skriver veldig morsomt, på flere av blogginnleggene dine :) Keep it up - da vinner du mange lesere ;)) Lukka te ;)

Skrevet av: Anette

29.sep.2010 05:58

Vi får heie på hverandre! Bra skrevet og poengtert! Ha en strålende dag!

Skrevet av: Trine Grung

29.sep.2010 07:49

Hehe - herlig skrevet :D

Kom innom kostholdsbloggen min hvis du vil :0)

ernaerings@blogg.no

Skrevet av: ernæringsstudent

29.sep.2010 08:14

Wow!! Signerer den:o))

Skrevet av: Linda

29.sep.2010 09:20

HERREGUD SÅ GENIALT!!

Skrevet av: Malin

29.sep.2010 09:32

jææævlig bra. og det som også er så bra er at han ikke drar alle over en kam, for ALLE er jo ikke sånn liksom! :)

Skrevet av: Dagens Outfit

29.sep.2010 09:38

Ok. Jeg er tildels enig i denne teksten du har publisert, og ser frustrasjonen, selvom mye av det som er skrevet er ren skjær bullshit, så er jeg enig i noe av det. Det er veldig flott å bruke bloggen til å gi utslipp på meningene og følelsene sine gjennom å utrykke seg på bloggen. Men når det er sagt.. da jeg er ferdig med teksten ser jeg bilde du har publisert under, og mister totalt all interesse for deg. Ikke nok med det, men hele poenget med å publisere teksten forsvinner. Bildet kræsjer jo med det forfatteren i teksten prøver å få fram, til og med. Jeg klarer liksom ikke helt å ta deg seriøst, 24 år sa du? hæ? på ville veier? ja, det er tydelig.

Ikke publiser en tekst hvor forfatteren tar opp ord og temaer som respekt og ydmykhet, hvis du skal publisere bilder som utrykker noe helt annet. Det bare symboliserer en stor dose dobbeltmoral. Og ja, jeg må å si det en gang til, må innrømme at jeg har store vanskeligheter med å tro at du er 24 år.

Skrevet av: The Lila - lilahalvorsen.blogspot.com

29.sep.2010 10:27

Jeg er ikke enig i dette. Jada, gubben har gjort mye stygt, mye grusomt og gjør det sikkert også fremdeles. Men selvom vi er innfødte norske (jeg velger å si det slik). Så skal altså vi også vise respekt, og da blir det helt feil å legge frem saken på denne måten, selvom jeg i stor grad er enig. Så blir det feil å ordlegge seg slik som dette.

Skrevet av: Hild Frøya

29.sep.2010 10:35

SV: Hahha! Den likte jeg, "Alt man ikke husker, har ikke skjedd". Hahaha. Den skal jeg begynne å leve litt på tror jeg ! hoho

Skrevet av: Christoffer Gunnestad

29.sep.2010 10:38

SV; Jepp det er dattera til Caroline :-)

Skrevet av: ❤ Alette Fladstad

29.sep.2010 10:45

NICE!! Faen så bra skrevet!

Skrevet av: Dansken

29.sep.2010 11:49

Hmm, krever man respekt, så må man gi respekt tilbake også. Dette enkle budskapet forstår ikke forfatteren av denne teksten. For det andre vet tydeligvis ikke denne personen om hvordan forholdene er i arabiske land. Kirker og buddhist templer finnes i arabiske/muslimske land. Forfatteren snakker om templer i Bagdad- det fantes flere kristne og buddhistiske symboler/bygg i landet, faktisk ble disse ødelagt av amerikanerne som følge av krigen- så jeg foreslår at man setter seg godt inn i fakta før man kommer ut med svada.

Hvem sier at man som hvit eller som kristen/jøde/buddhist blir steinet første dag man kommer i et arabisk land?? Mange europeere og amerikanere jobber og bor i disse landene og lever faktisk et bedre liv der enn de gjorde i sitt eget hjemland. De nyter den samme friheten der som de hadde i sitt eget land. I Dubai finnes Starbucks, Forever 21, Sephora og TopShop ved hvert hjørne- så ikke kom her og si at de landene har stengt ute alle europeere/amerikanere.

Hva angår moskeene bygd her i Norge, så er INGEN av disse bygd med økonomisk støtte fra staten, disse er bygd gjennom donasjoner gitt fra moskeens medlemmer.

Les litt før dere kommer ut med påstander som får dere til å fremstå som tilbakestående.

Hva angår mulla Krekars påstander- ja de er direkte forkastelige, men vi har nå engang ytringsfrihet i dette landet. Akkurat som du har lov til å komme med direkte stygge kommentarer, så har han også lov og rett til det.

Videre, hvem har gitt deg rett til å bestemme hvem som skal bo i dette landet og hvem ikke? Vi bor i Norge, ja, men først og fremst er vi alle mennesker som bor på en felles verden. Vi har et felles ansvar å ta vare på hverandre, og ta vare på denne jorden. Før du tenker på deg selv som norsk, tenk på deg selv først og fremst som en verdensborger. Den dagen vi alle gjør det, tror jeg denne verden blir et bedre sted.

Skrevet av: kristina

29.sep.2010 11:55

Jeg likte teksten, men DU ødela det meste ved å legge ut det bildet ;)

Skrevet av: Line

29.sep.2010 14:40

det krever ikke veldig mye kunnskap og analytisk evne, for å forstå hvor håpløse meninger som blir spytta ut i det innlegget der. spiller ingen rolle om han henvender seg til mullah Krekar spesielt, når han uttrykker negative holdninger ovenfor det muslimske samfunnet generelt! barnslig.

topper seg med det siste bildet der, som jeg vil si utstråler sneversynthet, arroganse, fremmedfiendtlighet og negative holdninger. Ynkelig.

Skrevet av:

29.sep.2010 14:46

wow. dette var veldig sterkt og relativt mening. Og likevel så føler jeg at jeg er enig i det som blir sagt av Mullar. Har ikke mer å si om han at han oppfører seg helt uforskammelig dårlig!

Skrevet av: thao

29.sep.2010 21:53

Det er noe av det beste jeg har lest på lenge. Det er virkelig sant det han skriver ass.. Det er snakk om respekt ovenfor det landet man bor i. Jeg er ikke rasist på noen måte, men jeg synes virkelig at man skal respekteret det landet man bor i! Uansett.. !!!

Skrevet av: :)

30.sep.2010 13:30

Morsomt, det der. Jeg er enig i at Mullah Krekar er en utakknemlig fjott!!!!!!

Men det er MANGE faktafeil (og en del v også)som irriterer meg:

- "Våre skattepenger brukes på deres moskeer." Hæ??? Mange muslimer i Norge betaler vel skatt de også? Det er kanskje noe høyere arbeidsledighet blant minoritetsgrupper, men det er kanskje fordi noen arbeidsgivere (utrolig nok) ikke ansetter folk med anderledes navn. Dessuten så har aldri skattepenger blitt brukt til å bygge moskeer. Moskeene er bygget med penger fra donasjoner. Og hva i all verden har det med Mullah Krekar å gjøre uansett??

- "Mohammed er det mest brukte guttenavnet i Oslo i 2009. I Norges hovedstad!"

Det at Mohammed er det mest brukte guttenavnet er jo ikke fordi det er blitt "mange" muslimer i Norge, men det er kanskje fordi det er så mange av de muslimene som kaller barna sine det samme navnet, mens blant andre, altså nordmenn og andre grupper, er det mye mer variert hva slags navn man kaller barna, da? Og det med navnene er vel ikke på grunn av Mullah Krekar det heller...??

- "Krever omskjæring for deres jenter" Jeg tror ikke Mullah Krekar er blant de spesielle gruppene som støtter omskjæring. Ifølge det jeg har hørt er det en tradisjon fra stammer i nord-øst-afrika, og er ikke felles for muslimer andre steder. Mullah Krekar kommer fra Irak, tror jeg, og så vidt jeg vet, ligger Irak i midtøsten, ikke nord-øst-afrika!

Det viser litt manglende kunnskap å ha så mange faktafeil, og det undergraver artikkelen litt... :/

_____________________________________________________________________

Men jeg forstår godt irritasjonen og sinnet over Mullah Krekars sykt dårlige attitude. Fyren er ganske spinn gæren som driver og kjefter og prater dritt om oss i Norge som faktisk har redda det fordømrade livet hans fra tortur og henrettelse selv om han er skyldig i krigsforbrytelser.

Jeg synes det er ganske frekt og kjipt at Mullah Krekar i det hele tatt ønsker å kritisere verdiene til vårt norske samfunn, når det er de samme verdiene som gjør at vi ikke sender ham rett i hendene på de som vil ta livet av ham! Men, én av de viktigste av våre norske verdier er jo nettopp ytringsfriheten... !! Komplisert situasjon, sier jeg om det.

Men nå er det visst snakk om en anklage om at han har oppmuntra til terrorisme... hvis han har gjort det så har han joggu trådd over en viss grense... så kanskje det går an å få'n fengsla her etter norske lover for dét iallefall!!! Så da slipper vi kanskje maset om tilbakesending til de landene som har dødsstraff, og alle de juridiske og etiske problemene som ville være en følge av dét!

Skrevet av: T92-jiinta :) Tora!

04.okt.2010 20:59