Du spør, jeg svarer
 Hei pus,

For det første: DU er lur du! Du er kanskje en av de på 9, formoder jeg?
For det andre så skal jeg si deg det at ja, akkurat nå så er jeg et MYE bedre forbilde (om jeg så skulle være det) for unge jenter som leser denne bloggen, enn det jeg var før.
Vet du hva slags kosthold jeg har hatt til nå eller? Nei, tenkte meg det ja..

La meg tegne deg en liten oppsummering av en typisk... ja.. la oss si onsdag.. i mitt liv:


Capishe??? Til og med du "Samantha" som virker til å være helt stokk dum, skjønner vel at dette her ikke på NOEN måter er sunt, det er ikke å være et godt forbilde for noen kostholdsmessig eller på andre måter, med den livsstilen som det fører med seg. Man blir slapp, sur og grinete. Ingen energi får man! Og her sitter du og synes at det er galt, eller feil av meg og prøve å forandre på dette for meg selv, og også gjerne klare å inspirere noen andre som har det på samme måte? For jeg vet om MANGE som har/hadde det på samme, ekstreme måte.

Med et slikt kosthold så gir man bare opp, og gidder på ingen måter å trene. Og hva trening angår så regner jeg ikke med at du har tenkt og pisse på dette også for da vil jeg bare få lov til å si en stor LOL med en gang. Jeg satt og leste i en av bøkene jeg fikk på kurset ikveld og kom over et skjema kalt "Helsegevinster av fysisk aktivitet" og dette vil jeg gjerne få dra fram for det inspirerer hvertfall meg veldig.

 


Kilde: Grete Roede


Om ikke jeg har vært så dyktig på det med å omstille kostholdet helt - etter den første uka, så har jeg hvertfall kommet meg i mye mer aktivitet og fått masse mer energi. Livet blir enkelt og greit mye bedre, jeg blir lettere å ha med å gjøre om jeg tør påstå det selv og jeg får gjort og opplevd mye mer enn når jeg bare var slapp og sutrete.

Nå skal det også nevnes at jeg ikke har tenkt og slanke meg ned til en sylfide, i den forstand. Det har jeg hverken lyst eller kropp til. Det er for mye junk in my trunk til det altså. Men å ta av meg noen kosekilo som jeg ikke synes er så koselige lengre, droppe og ha lørdagskvelden hver dag og generelt sett spise normalt er greia. Hvordan KAN noen i hele verden få vridd dette til en negativ ting?

Dette er ikke en slankeblogg, men jeg holder på med en livsstilsendring akkurat nå og dette finner mange av dere interessant og til og med inspirerende. Med å si det så inspirerer dere meg like mye, ja kanskje dobbelt så mye tilbake og dere hjelper meg med å nå målet mitt om en sunnere hverdag.

Et bra, sunt kosthold og trening/aktivitet tør jeg faktisk å påstå er veldig viktig, SPESIELT for småjenter i 9-14 årsalderen som skal til på den tøffe ungdomstiden.

Snakk om trening.. Har ENDELIG  fått til å rocke!! Har trent på denne rockeringen i flere uker (eller 2 ganger på treningssenteret til jeg kom på at jeg jo hadde en sånn en liggende hjemme og kunne faktisk ta den i bruk også - nå som jeg rocker så det suser..). Etter dette gikk jeg en god og frisk tur i en time. 1,6 trimpoeng unnagjort.

Weeeheeee....

 

 

Sånn ellers da? Hadde du noen flere intelligente spørsmål på lur?

Ooooh..  Which reminds me. Nå fikk jeg lyst på te med honning. Den inneholder bare 5 kcal hvis du lurte!!!!


.

Skrevet av:

30.sep.2010 21:53

Veldig godt svar ;) Unge har ikke vondt av å lære om sunt kosthold! :D

Skrevet av: acb

30.sep.2010 21:54

Ikke gidd å hør på alle bedreviterne. Lev livet sånn du vil :D

Få daglige helsetips på bloggen min hvis du vil, ser ut som du er på gang med ny livsstil nemlig :D

ernaerings.blogg.no

Skrevet av: ernæringsstudent

30.sep.2010 22:10

Jaja, at noen folk skriver sånt... Hm, du har da en personlig blogg og må få lov til å skrive det du vil :)

Skrevet av: kvikki

30.sep.2010 22:15

ønsker deg ikke noe vondt, og jeg kjenner deg ikke personlig, men jeg vet ikke om jeg hadde satt pris på om døtrene mine om 15 år sitter å leser en slik blogg daglig, da hadde jeg blitt bekymret, fordi du er et forbilde og det kan faktisk sitte noen jenter derute som føler at det er det du gjør som skal til for å lykkes her i livet, spise lite (selv om jeg skjønner at du jobber for å få et annerledes kosthold nå) ......... jenter er rare.... jeg har ikke lest alt du har skrevet her altså, men noe....... dette er ikke ment vondt altså, det er bare en bekymret mor til fremtidig tenåringsdøtre som snakker her

Skrevet av: mina

30.sep.2010 22:19

mina: helt greit det. skjønner det absolutt. men jeg skjønner ikke hva du mener med spise lite?? jeg spiser jo ikke nok! ta og trykk den inn på de andre grete roede-kurs innleggene mine så hadde du ikke skrevet denne kommentaren en gang :)

Skrevet av: Christine Lövendahl

30.sep.2010 22:21

Eg vil våge å påstå at du er eit alldeles bra førebilete for både store og små der ute. Å oppfordre til eit sundt kosthald i samband med trening er viktig, SPESIELT for jenter i 9-14 årsalderen, som forøvrig er den alderen etevegringar oftast set sitt første spor i psyken. Viktig å illustrere at verken sulting eller overeting er den rette vegen å gå. (Sjølvsagt viktig å poengtere at det er fleire faktorar enn kosthald som verkar inn på psykiske lidelsar som Anorexia og Bulimia).

Skrevet av: Anonym

30.sep.2010 22:21

hei hei :) eg e helt enig med deg der altså! det er jo dette som er et sundt kostold! bra svart tilbake altså ;) og du e flink :D gikk selv på grete roede og gikk ned 30 kilo på 1 år, og holdt den der i to år, men så gikk eg opp igjen 40 på et år igjen :S men det var no bare min egen feil! hadde eg spist normalt hadde eg nok klart og holdt den, men eg spiste langt fra normalt! :P men no e det på an igjen med et nytt kurs som eg skal gå på i et og et halvt år, så håper det kan hjelpe :D kommer nok til å henge litt på bloggen din ja :P

så forresten at du hadde bgynt å rocke! eg har en rockeringavtale på bloggen min som du kan være med på! :D eg er så dårlig til å bruke den, så meg og noen andre bloggere har gått inn i en avtale at vi skal bruke den hver dag i 10 minutter i to uker å se hvem som går inn mest i cm. hadde vert konge om du og vil bli med :D

Skrevet av: paaslanking

30.sep.2010 22:23

Er jo bare bra det du skriver, ingenting er bedre enn et sunt kosthold! Jeg prøver selv å være sunn, for det får man igjen for når man blir eldre tror jeg!

Skjønner at du kan bli litt små frustrert av slike kommentarer som den! :p

Skrevet av: Elise

30.sep.2010 22:49

åh du skriver så sykt bra! :)

Skrevet av: Silje Helen

30.sep.2010 23:03

Bra svar Christine:):) Teiteste påstanden jeg har hørt.. Å ha et sundt kosthold husker jeg til og med vi lærte om på ungdomskolen.. Så det så:)

BTW. Plutselig var du på andre plass på topplissta:D U go girl:)

Og bare for å presse inn en ting til: Kjempe herlig design:)

Skrevet av: ✫ Camilla ✫

30.sep.2010 23:13

http://sacredjourney.no/ Holder kurset. Det er et bra forhånds healing kurs, som gjør at du rett og slett utvikler deg på alle plan i deg selv, og jeg gleder meg. Si ifra hvis du joiner da=)

Skrevet av:

30.sep.2010 23:15

Du behøver ikke poste den kommentaren her for jeg mener ikke å kverulere med deg, men det så fryktelig fort gjort at disse "småjentene" misforstår opplegget og tenker kaloritelling og ikke sunt kosthold, aw shit nå har jeg spist denne med 600 kcal da kan jeg ikke spise mer i dag fordi jeg vet at dagsbehover er.......(vet ikke hva det er?) Jeg som voksen kvinne skjønner at helse henger sammen med kosthold og at Grethe Rode er en bra greie for voksne mennesker i alle fasonger. Jeg sett på bilder av deg, å slanke deg synes jeg i hvertfall ikke at du trenger :) Super flott er du! Og all slags lykke til med bloggen og kurs (og overse driten du kommer til å få din veg)

Skrevet av: mina

30.sep.2010 23:46

sv: tusen takk for det koselige kommentaren!

- oda louise

Skrevet av: Donna & Oda - bloggen du bør følge!

01.okt.2010 00:16

Først og fremst vil jeg si: Kjempekult at ei Farsunds jente har kommet så høyt oppe på blogg-lista. Dette liker vi :-)

Jeg vil si at du er et forbilde for mange. Det er bra at du skriver om slike ting, rett og slett fordi det er for mange folk som er overvektige. :-) Jeg gleder meg bare til at jeg blir frisk fra all sykdommer så skal jeg jogge opp alle bakkene i Farsund by, hahe :-P

Skrevet av: SARA VINTLAND

01.okt.2010 00:39

hahaha, Christine! You made my day, nok en gang :D

- donna

Skrevet av: Donna & Oda - bloggen du bør følge!

01.okt.2010 00:53

Hei ! :-)

Kom innom bloggen din for første gang nå, så du har iallefall ikke lesere på bare 9-14 år lengre ! ;) hehe. liker godt innleggene dine, prøver selv og finne den "herlige" motivasjonen til et bedre kosthold, men det skal jammen sies og ikke være lett! Kommer til og følle denne bloggen jevnlig, kanskje motivasjonen kommer lettere også !Masse lykke til! forresten, hvor har du kjøpt den treningsdressen du har litt lengre ned på bloggen? :-)

Skrevet av: Hilduuuur

01.okt.2010 00:55

Veldig bra svart :-) Og jeg syns du får det fram på kun en positiv måte! Folk misforstår og dømmer for lett. Stå på!

Skrevet av: Iris Taklo

01.okt.2010 03:33

säljer jättefina unika namnarmband/budskapsarmband där du kan välja din egna text om du vill. tex ditt namn.barnets, älsklingens mm för endast 79 kr ! Finns även andra smycken till kanon priser välkommen in att fynda. ( ber om ursäkt om du ej vill ha reklam radera bara detta då )

http://smyckestokig.blogg.se/

Skrevet av: smyckestokig

01.okt.2010 05:48

Ååå d er så mange som bare mååååå drite sg ut ! "pass på at du har rene hender før du peker finger" heter d. jøye meg!

Grattis med topp plass da ;) wow!

Skrevet av: Katrine

01.okt.2010 08:30

du er klar over at potet er veldig feitende ja? samme gjelder pasta ;p

Skrevet av: kk

01.okt.2010 09:36

Hei! Dette er ikke et spørsmål, men du slanker deg, ikke sant? Og da kan du ikke bare drive å skrive opp kalorier. Du skal for eksempel ha maks 50 gram sukker om dagen og kun 3-4 gram salt. Men jeg syntes det er sinnsykt bra det du faktisk skriver opp og legger ut på bloggen. For du viser at man ikke trenger å kun leve på salat og nøtter om man vil spise litt mindre kalorier, man kan faktisk ha litt taco og god-mat også. Denne youghurt greia skal hvertfall jeg prøve ut! stå på :)

Skrevet av: SARA GUNDERSEN

01.okt.2010 10:11

Haha!

Skrevet av: Tone

01.okt.2010 10:33

grusomt å les om kosthold av en som virkelig ikke kan det, er du klar over at kroppen er en termostat? skrur du ned kcal så vil du skrur du ned forbrenningen og! motsatt effekt. helt latterlig å lese.

Skrevet av: Maria

01.okt.2010 11:08

Syntes du er flink! Godt svar du kome med også :)

Koselig om du har to minutter til overs til å stemme på bildet vårt, eller om du ville oppfordret andre til å stemme :) : http://trygghet.tryg.no/historie/624/Anette-Land-Hagen-Trygg-i-Hjemmet

Ha en toppen dag :O)

Skrevet av: Sharetheday

01.okt.2010 11:21

Haha, bra svart :) Du har jo helt rett! Jeg blir veldig inspirert av deg iallefall, holder også på å legge om livsstilen og det er gøy å lese om andre som gjør det samme. Du er et MYE bedre forbilde enn de aller fleste andre på topplisten, så jeg håper du holder deg så høyt oppe der som du gjør nå!

Skrevet av: Hanne

01.okt.2010 11:27

Jeg synes det er bedre at du skriver om sundt kosthold og trening enn å skrive om alle dyre sko du har i skapet. Å lære om sundt kosthold og innspirere til å putte de riktige tingene i munnen og så bevege seg litt ved siden av kan da umulig være kilden til anoreksi hos unge jenter.

Jeg er selv tenåringsmor og jeg ville satt pris på at de leste denne bloggen istede for alle "må ha blogger" Mine tenåringer trener, lever sundt og spiser snop, ja mer enn jeg vet om. Men de har fått sin holdninger hjemme. Vi kan ikke forlange at bloggere skal oppdra våre barn. Keep on. Jeg synes du gjør dette på en morsom måte.

Skrevet av: fruafrua

01.okt.2010 12:03

den kommetaren var bare barneselig og usaklig, går selv på roede, og det er sånn man skal spise for å være sunn og frisk! og du er ett godt forbilde, enn mange andre bloggere på topplisten.

men, må si jeg syns du virker like barnselig i svaret ditt! pus, og honeybun?? alvorlig talt! du er godt voksen, å svarer sånn sarkastisk, er virkelig sånn man kranglet når an var 14-15 år gamle. håper du kan svarer litt mer voksent neste gang, for akkuratt dette var like barnselig og patetisk som det hun skrev til deg!

Skrevet av: Embla

01.okt.2010 13:18

Må si meg enig med Embla i måten du svarer på

Skrevet av: Ullrikke

01.okt.2010 14:07

stå på! drit i de teite folka som faktisk ikke gidder å ut å røre på seg og ndre kostholdet til det bedre. drit i alle de meningene deres. Det er faktisk KJEMPESÆUNT å trene og spise riktig ! Har jeg begynt med etter svangerskapet også , og jeg har MYE mer energi enn før + at selvtilliten stiger! :-)

Skrevet av: siljetherese

03.okt.2010 12:16

flott innlegg!!

Skrevet av: Reasons To Be

03.okt.2010 14:12

Heheheheh LOL, for en kommentar!! Herregud. Bra svart Christine :D

Skrevet av: Deadbarbie

07.okt.2010 01:01